Sedmý rámcový program (7.RP)

obrazek
18. října 2010 16:52, aktualizováno 15:52,
Program Lidé – lidský potenciál 

Tento program zajišťuje významnou podporu pro mobilitu výzkumných pracovníků a rozvoj jejich kariéry, a to jak pro občany zemí Evropské unie, tak i pro pracovníky z jiných států. Program zahrnuje aktivity, mezi něž patří například počáteční vzdělávání, podpora celoživotního vzdělávání a rozvoj prostřednictvím nadnárodních evropských společenství a dalších akcí a průmyslových / akademických partnerství. Mezinárodních rozměrů tento program nabývá s partnery mimo země EU, neboť jednou z nejdůležitějších myšlenek tohoto programu je dále rozvíjet kariéru výzkumných pracovníků prostřednictvím jak stipendií pro pracovníky přijíždějící ze třetích zemí, tak i stipendií určených na vysílání pracovníků do třetích zemí s cílem posílit spolupráci výzkumných skupin vně EU.

Program, „Marie Curie“

Základní odborná příprava výzkumných pracovníků se nabízí prostřednictvím sítí „Marie Curie“, kde si účastníci mohou zlepšit své výzkumné dovednosti a začlenit se do zavedených výzkumných týmů. Zároveň si prostřednictvím odborné přípravy budou rozšiřovat své kariérní vyhlídky ve veřejném i soukromém sektoru.

Marie Curie

RESEARCHERS' NIGHT(NIGHT)

Identifikátor výzvy: FP7-PEOPLE-2011-NIGHT

Datum uveřejnění: 28. září 2010

Uzávěrka: 12. ledna 2011, 17:00 hodin

Hlavní témata: Koordinační a podpůrné akce

 

Podmínky pro poskytnutí podpory:

  • obecná kritéria způsobilosti jsou stanoveny v příloze 2 Pracovního programu (viz příloha) a v příručce pro žadatele
  • tato výzva je určena každé právnické osobě nebo partnerství subjektů v jednotlivých členských státech a přidružených zemích
  • podrobnosti o dalších podmínkách naleznete v Pracovním programu (viz příloha)

Postup hodnocení:

  • hodnotící kritéria a sub-kritéria spolu se způsobilostmi, kritérii výběru a udělování, pro různé režimy financování jsou stanovené v příloze č. 2 Pracovního programu (viz příloha) 
  • minimální povolená velikost písma je 11 bodů, velikost stránky A4, a všechny okraje (horní, dolní, vlevo a vpravo) by mělay být nejméně 15 mm (bez zápatí nebo záhlaví)
  • jednostupňový postup podávání a hodnocení 

Předběžný harmonogram hodnocení a uzavírání smluv harmonogramu:

Výsledky hodnocení by měly být známy do 6 týdnů po ukončení lhůty pro předložení návrhů.

Forma grantů a maximální výše náhrad jsou uvedeny v příloze 3 Pracovního programu.

 

Soubory ke stažení