Návštěva velvyslance Korejské republiky

01. června 2005 08:54, aktualizováno 07:54,

V úterý 26. dubna 2005 navštívil Plzeňský kraj J.E. Hae-Jin Chun, velvyslanec Korejské republiky v ČR. Velvyslanec se setkal s hejtmanem Plzeňského kraje Petrem Zimmermannem a radním pro oblast regionálního rozvoje Jiřím Kalistou. Tématem společenského setkání byly možnosti investic a rozvoje průmysl v našem kraji.

 

Diplomatické styky ČR a Koreje posílily během posledních 15 let, kdy začal stoupat zájem korejských businessmanů o investice v zahraničí a zájem korejských investorů o Českou republiku stále roste. Hlavní korejské investice ve střední Evropě jsou právě v ČR v Praze a v Olomouckém kraji a také na Slovensku. Studium hudby, filmu a divadelnictví láká k nám i korejské studenty.

 

Úvodem setkání velvyslanec seznámil představitele Plzeňského kraje s historií a uspořádáním Jižní Koreje, která má 5 autonomních krajů a 9 provincií.  J.E. Hae-Jin Chun se zajímal o nejvýznamnější ekonomické subjekty v kraji, kterými jsou Plzeňský Holding a Plzeňský Prazdroj, dotazoval se na současné i budoucí možnosti zahraničních investic v Plzeňském kraji apod.

 

Po setkání s hejtmanem Petrem Zimmermannem se korejský velvyslanec setkal s představiteli města Plzně a návštěvu v kraji zakončil prohlídkou Plzeňského Prazdroje.

 

Velvyslanec Korejské republiky c ČR J.E. Hae-Jin Chuna přivítal hejtman Petr Zimmermann.