Návštěva delegace ze Švédska v Plzeňském kraji

obrazek
29. března 2010 08:55, aktualizováno 07:55, Bc. Veronika Jirková

 

V březnu zavítali do Plzeňského kraje na dvoudenní návštěvu zástupci ze švédských měst Östersund (region Jämtland) a Sundsvall (region Västernorrland). Jednalo se o odborníky z oblastí odpadového a tepelného hospodářství a termického zpracování odpadu.

 

Na počátku loňského roku nabídl region Jämtland Plzeňskému kraji možnost spolupráce v rámci projektu, jehož cílem bylo rozvíjet mezinárodní vztahy v oblasti "čistých" technologií, výměny know-how a také spolupráci v rovině životního prostředí a odpadového hospodářství. Plzeňský kraj tuto nabídku s potěšením přijal. Návštěva čtyřčlenné delegace v Plzeňském kraji navázala na únorový krátký pobyt zástupců Plzeňského kraje a Plzeňské teplárenské, a.s. právě ve zmíněných městech Östersund a Sundsvall.

 

Během velmi nabitého programu měla delegace například možnost si v Plzeňské teplárenské prohlédnout nový kotel na spalování biomasy, dále skládku v Chotíkově a nový sběrný dvůr ve Vejprnicích. Na závěr svého pobytu se zúčastnili prezentací Odboru životního prostředí Krajského úřadu PK na téma odpadové a lesní hospodářství.

 

Vzájemná rozvíjející se kooperace byla tímto významně prohloubena, byly nastoleny další otázky možného společného zájmu a obě strany věří v udržení úzkých kontaktů a další budoucí spolupráci. 

 

Návštěva v Plzeňské teplárenské, a.s.

 

Prohlídka skládky v Chotíkově

 

Nový sběrný dvůr ve Vejprnicích

 

Prezentace OŽP na Krajském úřadě Plzeňskéh kraje

 

Prohlídka a ochutnávka v Plzeňském Prazdroji