Mexický velvyslanec navštívil Plzeň

18. listopadu 2004 14:41, aktualizováno 13:41,

V úterý 9. listopadu proběhlo setkání hejtmana Plzeňského kraje Petra Zimmermanna s velvyslancem Mexika v České republice panem Federicem Salasem. Jednalo se o první návštěvu Plzně a Plzeňského kraje. Pana velvyslance doprovázel rada velvyslanectví pan Reyna Torres Mendivil a za obchovní sekci pánové Luis Felipe Torres a František Komorous.

 

Na setkání s hejtmanem kraje se hovořilo o vzájemné spolupráci v oblasti hospodářské a obchodu, o možnostech investic, spolupráce mezi podnikateli a investory. Velvyslanec Federico Salas zmínil zájem propagovat Mexiko i v oblasti kultury a to například formou výstav a přednášek o této zemi. Prvním krokem je právě probíhající výstava "Nová mexická grafika" v Evropském domě v Plzni, jejíž vernisáže, která se konala právě 9.11.2004, se pan velvyslanec osobně účastnil. Ve spolupráci se ZČU se plánují výměny studentů, hlavně v oblasti životního prostředí, zemědělství a vědy.

Pan Federico Salas uvedl, že by rádi zvýšili povědomí i o mexických gurmánských specialitách jako je mexickém koření, víno a samozřejmě také tequile.

 

Během návštěvy Plzně se mexický velvyslanec setkal také s prorektorem Západočeské univerzity panem doc. Ing. Jaromírem Horákem, CSc. a krátce po obědě s představiteli Hospodářské komory v Plzni.

 

Svoji návštěvu zakončil odpoledne na již zmíněné vernisáži výstavy "Nová mexická grafika" v Evropském domě na nám. Republiky v Plzni.

 

Pan Federico Salas, velvyslanec Mexika v České republice.