Kraj podepsal deklaraci o spolupráci s čínskou provincií

23. července 2007 09:32, aktualizováno 08:32,

Obsahem deklarace je rozvíjení ekonomických a obchodních vztahů mezi Plzeňským krajem a provincií Zhejiang a podpora aktivit a spolupráce na poli vědy, techniky, kultury, vzdělání a cestovního ruchu.

Po krátkém úvodním představení obou regionů proběhlo na krajském úřadě setkání s představiteli Regionální rozvojové agentury Plzeňského kraje o.p.s., Hospodářské komory Plzeňského kraje a agentury CzechTrade. Hostům byly představeny oblasti budoucí spolupráce v oblasti ekonomiky a investičních příležitostí v kraji. Poté zástupci z Číny navštívili Západočeskou univerzitu v Plzni a po prohlídce areálu se uskutečnila krátká diskuse o možnostech spolupráce mezi univerzitami obou regionů. Z areálu univerzity se delegace přesunula do společnosti Škoda Power, kde jim byla firma představena a opět se hovořilo o potenciálních oblastech spolupráce. Návštěvu zakončili prohlídkou pivovaru.

 

Jedná se o druhou návštěvu představitelů z čínské provincie Zhejiang v našem kraji. První návštěva proběhla v  květnu 2005, kdy náš kraj navštívili zástupci odboru zahraničních vztahů.

 

Hejtman Petr Zimmermann a zástupce tajemníka Výboru Komunistické strany Číny

provincie Zhejiang J.E. pan Xia Baolong při podpisu deklarace.

 

Panu Xia Balongovi předal hejtman jako dar broušenou mísu ze sklárny Annín na Šumavě.