Hejtman navštívil Bratislavský samosprávný kraj

28. června 2005 17:16, aktualizováno 16:16,
 

V dnech 22. - 23.6. 2005 se uskutečnila pracovní návštěva hejtmana Plzeňského kraje MUDr. Petr Zimmermanna v  Bratislavském samosprávném kraji (BSK). Hejtmana při první oficiální návštěvě doprovázel MVDr. Václav Červený, náměstek hejtmana pro oblasti školství, mládeže a sportu a Mgr. Olga Kalčíková, náměstkyně pro oblasti cestovního ruchu.

 

Představitelé kraje se setkali s předsedkyní Komise pro zahraniční vztahy a cestovní ruch Zastupitelstva BSK doc. Beátou Brestenskou a s předsedou kraje Ľubom Romanom. Tématem rozhovoru byla výměna zkušeností v oblastech využívání projektů EU, zdravotnictví, školství, kultury apod. Hovořilo se také o možnostech konkrétní spolupráce obou regionů a to především v oblasti  školství, mládeže, sportu, kultury a ekonomické a podnikatelské spolupráce.


Představitelé Plzeňského kraje měli také možnost si prohlédnout Bratislavu, sídelní město kraje a některé další zařízení a památky - Malokarpatské múzeum v Pezinku, Aquathermal Senec a hrad Červený kameň.  

 

Tato návštěva byla prvním krokem k budoucímu partnerství obou krajů. Představitelé Bratislavského samosprávného kraje přijedou na návštěvu Plzeňského kraje na podzim letošního roku.

 

                             

                                                 Hejtman Plzeňského kraje Petr Zimmermann (vlevo) 

                                       s předsedou Bratislavského samosprávného kraje Ľubom Romanom.

 

                             

                                                                        Při prohlídce Bratislavy.

                                   Zprava: hejtman Petr Zimmermann, náměstkyně hejtmana Olga Kalčíková,

                                         ředitel Úřadu BSK Viliam Nagy a náměstek hejtmana Václav Červený.