Hejtman Milan Chovanec přijal kazašskou delegaci

obrazek
05. listopadu 2010 11:22, aktualizováno 10:22,

Hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec spolu se svým náměstkem Ivo Grünerem přijali dne 4. listopadu 2010 jedenáctičlennou delegaci z Kazachstánu, vedenou náměstkem ministra ekonomického rozvoje a obchodu panem Maratem Kussainovem. Členové delegace se zajímali především o místní systém veřejné správy, čerpání dotací z Evropské unie a úspěšné projekty přeshraniční spolupráce. Vedoucí odboru regionálního rozvoje Ing. Michalec a vedoucí odboru programů a fondů EU Ing. Přibáň připravili prezentace, ve kterých představili Plzeňský kraj a jeho projekty, poté následovala diskuse o ekonomických tématech a možnostech budoucí spolupráce.

 

Kazašská delegace navštívila Krajský úřad Plzeňského kraje a Magistrát města Plzně v rámci týdení studijní cesty, která zahrnovala i jednání na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR, Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR, Ministerstvu financí ČR a v agentuře CzechInvest.

Jednání zástupců Plzeňského kraje s delegací z Kazachstánu

Hejtman Milan Chovanec předává dar kazašskému náměstkovi ministra ekonomického rozvoje a obchodu

Náměstek ministra ekonomického rozvoje a obchodu Kazachstánu pan Marat Kussainov se zapisuje do pamětní knihy Plzeňského kraje