Dny Plzeňského kraje ve Švédsku

01. června 2005 08:54, aktualizováno 07:54,
 

Důraz je kladen zejména na produkty cestovního ruchu a na ekonomickou spolupráci obou regionů. Plzeňský kraj ve spolupráci s Regionální rozvojovou agenturou PK, společností CzechTrade a  Hospodářskou komorou PK  připravil seminář pro místní podnikatele se zaměřením na cestovní ruch a služby. Po skončení semináře bude prezentace Plzeňského pivovaru a české gastronomie. Další oblastí možné budoucí aktivní spolupráce je oblast školství a vzdělávání. Švédská strana projevila zájem o uzavření neformální spolupráce mezi školami v Östersundu a v Plzni, která by umožnila výměnné pobyty studentů a pedagogů apod.

 

Součástí Českých a Plzeňských dní bude i výstava handicapovaných umělců. V prostorách vysoké školy bude umístěna výstava dvou českých umělců 50letého Petra Šrámka z Prahy a 11letého Martina Schlossara z Rokycan. Martin, u kterého byla diagnostikována dětská mozková obrna, tvoří své obrazy prstovými barvami a osobně se zúčastní vernisáže výstavy v doprovodu maminky a třídní učitelky.

 

Ve Švédsku se představí také studenti z Plzeňské konzervatoře, kteří předvedou své umění na celkem 4 akcích – na koncertě v rezidenci guvernérky, na otevření zmíněné výstavy, na recepci a během plavby na jezeře Storsjön.

 

České a Plzeňské dny ve Švédsku připravil Plzeňský kraj ve spolupráci se Zastupitelským úřadem ČR ve Stockholmu.