1. náměstek hejtmana přijal čínskou delegaci

12. března 2008 13:32, aktualizováno 12:32, Ing. Milan Kozel

Organizace školství v PK, výukové programy, pravomoce a činnost Odboru školství, celková úroveň vzdělanosti v PK – to bylo náplní pracovní návštěvy čínské delegace z provincie Zhejiang, města Quzhou, kterou 11. března v Plzni přivítal 1. náměstek hejtmana PK MVDr. Václav Červený.

Delegaci tvořilo 7 osob, mezi kterými byl zástupce starosty města Quzhou, rektor tamní univerzity a dále představitelé středních škol a vzdělávacích institucí.

Delegace začala program v Plzni návštěvou Hotelové školy Plzeň, kde se setkala s  MVDr. Václavem Červeným a ředitelem školy Mgr. Miroslavem Širokým. Diskuse se týkala kromě uvedených témat i porovnávání školských systémů v ČR a Číně a možnosti spolupráce v této oblasti. Čínští představitelé si prohlédli klasické třídy i specializované učebny, tělocvičnu i cvičnou kuchyni. Poté následoval pracovní oběd, který byl pojat i jako ukázka dovedností místních žáků, kteří se podíleli jak na jeho přípravě, tak na servírování.

Odpoledne byla delegace přijata na Západočeské univerzitě v Plzni, kde se setkala s vedoucí Odboru zahraničních věcí paní Mgr. Helenou Marií Adjal a krátce i s rektorem univerzity Doc. Ing. Josefem Průšou, CSc. Paní Adjal představila univerzitu formou krátké prezentace.

Před odjezdem si čínští představitelé prohlédli areál komplexu a univerzitní knihovnu.

 

MVDr. Václav Červený přivítal čínské hosty v Plzeňském kraji

 

Prohlídku Hotelové školy Plzeň vedl ředitel Mgr. Miroslav Široký (zády první zprava)

 

Návštěva hodiny anglického jazyka

 

Předání daru od čínské delegace

 

Závěr návštěvy v Hotelové škole Plzeň

 

Jednání na Západočeské univerzitě vedla Mgr. Helena Marie Adjal, vedoucí Zahraničních vztahů

 

Rektor ZČU Josef Průša při rozhovoru s rektorem univerzity v Quzhou panem Hu Wei (první zprava)

 

Prohlídka areálu univerzity byla posledním bodem programu delegace v Plzni