Zdravotničtí záchranáři získají moderní zázemí v Manětíně

obrazek
12. května 2017 13:13, aktualizováno 12:13, Bc. Eva Mertlová

Za hojné účasti široké veřejnosti i médií slavnostním poklepem krajští zdravotničtí záchranáři ve čtvrtek 11. května položili základní kámen nové výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje v Manětíně. Slavnostního aktu se zúčastnili také senátorka Milada Emmerová, poslanec Václav Votava, Plzeňský kraj zastupovala radní pro oblast zdravotnictví Milena Stárková. Nechyběl ani starosta Manětína Josef Gilbert Matuška.

"Jsem ráda, že se nám daří každoročně otevírat nové základny zdravotnických záchranářů, které zlepšují jejich zázemí a tím i dostupnost přednemocniční neodkladné péče v našem kraji. A to většinou i díky pomoci místní samosprávy," uvedla během slavnostního ceremoniálu Milena Stárková.

Zdravotničtí záchranáři přitom působí v Manětíně již několik let, ovšem v nevyhovujícím objektu, kde mimo jiné chybí plnohodnotná garáž. Ze stávajícího místa je zároveň komplikovaný výjezd na komunikaci. Začátek stavby, která přiléhá k místní hasičské zbrojnici, je naplánován na květen letošního roku a kolaudace by měla proběhnout už letos v září. Cena novostavby činí 3.508.000 Kč včetně DPH a investorem je zřizovatel ZZS PK, tedy Plzeňský kraj. Pozemek darovalo město Manětín.

Fotogalerie