Zástupci informačních center z Plzeňského kraje se sešli na krajském úřadě

obrazek
04. dubna 2016 13:55, aktualizováno 12:55, Bc. Eva Mertlová

Také letos se na krajském úřadě sešli zástupci informačních center z celého Plzeňského kraje, aby si zde vyměnili informace se zástupci Plzeňského kraje a navázali s nimi další spolupráci. Každoročně se na tradičním setkání zástupci informačních center dozví novinky v oblasti cestovního ruchu a turismu v kraji, které prezentovali v pondělí 4. dubna 2016 vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Alena Svobodová, vedoucí oddělení cestovního ruchu Ilona Šnebergerová a také členové Rady Plzeňského kraje náměstek hejtmana pro školství, sport a cestovní ruch Jiří Struček a radní pro kulturu, památkovou péči a neziskové organizace Jaroslav Šobr. Činnost informačních center podporuje Plzeňský kraj každoročně vyhlašováním dotačních titulů.

Zástupci informačních center se dozvěděli o novinkách v oblasti cestovního ruchu, činnosti oddělení cestovního ruchu za minulý rok, ale také plány pro další rok. Hovořilo se o projektu Západočeské baroko, který navazuje na loňský projekt Devět týdnů baroka. Nabídku na prezentaci nových turistických cílů a samotných info center dostali jejich zástupci pro letošní ročník největšího veletrhu cestovního ruchu ITEP, který se uskuteční ve dnech 15. - 17. září.

"Díky těmto setkáním dochází k výměně důležitých informací mezi oběma stranami, dostáváme konkrétní informace z konkrétního místa, což je pro nás velice důležité pro budoucí spolupráci i řešení případných problémů a požadavků info center," uvedl náměstek hejtmana Jiří Struček.