Zasedání Krajského parlamentu dětí a mládeže Plzeňského kraje

obrazek
30. ledna 2019 17:07, aktualizováno 16:07, Mgr. René Zeithaml

V sále zastupitelstva se ve středu 30. ledna 2019 konalo zasedání Krajského parlamentu dětí a mládeže Plzeňského kraje, kterého se zúčastnil i hejtman Josef Bernard.

Parlament zajímaly názory hejtmana na maturitu z matematiky, přijímací zkoušky, podle čeho by si měli studenti vybírat vhodné povolání, význam a důležitost studia na vysoké škole nebo jaký obor na vysoké škole studovat. Hejtman Josef Bernard studentům připomněl, jaké mají dnes možnosti. „Važme si demokracie a svobody. Svobodu a demokracii si neuvědomuje, když ji máme. Je třeba se snažit, abychom o ni nepřišli," uvedl.

Poté si vzala slovo koordinátorka parlamentu Eva Tichlerová ze Střediska volného času Radovánek, které Krajský parlament dětí a mládeže Plzeňského kraje zastřešuje. Vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Jaroslava Havlíčková pak přítomné seznámila s podporou technického vzdělávání v Plzeňském kraji. Parlament přišla pozdravit i náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová.

Ve druhé části zasedání proběhla beseda na téma "Kariérní výzvy naší generace a jak se na ně připravit? (Jak se připravuji na život?)". Besedy účastnili zástupci z Infokariéry – kariérní poradkyně Pavla Chocholová a ředitel Krajského centra vzdělávání a jazykové školy Plzeň Lukáš Vlček.

Fotogalerie: