Zámek Zbiroh se vrátil o sto let zpět

obrazek
01. října 2018 14:58, aktualizováno 14:16, Bc. Eva Mertlová

Návrat do minulosti si v den státního svátku 28. září 2018 užily stovky návštěvníků na zámku Zbiroh, kde Plzeňský kraj uspořádal akci Na čtyřech kolech do minulosti. Nádvoří zámku zaplnili veteráni, děti se mohly svézt na klikovém kolotoči a k tomu všemu hrál swing a jazz.

Jako připomínku 100 letého výročí vzniku republiky připravil kraj akci ve stylu první republiky, návštěvníci měli možnost se svézt dobovými automobily, prohlédnout minivýstavu tehdejší módy nebo si připomenout události prostřednictvím filmových týdeníků. Celý den se o hudební doprovod akce postaral Pilsner Jazz Band.

Fotogalerie

         

Večer pak patřil setkání členů Rady Plzeňského kraje s velvyslanci zemí, se kterými má kraj partnerství. V Muchově sále zámku Zbiroh se tak setkali hejtman Josef Bernard, náměstkyně Marcela Krejsová, náměstek Ivo Grüner a radní Milena Stárková s velvyslanci z Francie, Chorvatska, Německa, Slovenska, Ruska a Kazachstánu. Hejtman ve své řeči připomenul historii českého státu a zdůraznil význam partnerství, které náš kraj udržuje. V rámci společného setkání se uskutečnila také prohlídka zámku vedená jeho majitelem.