Zahradní slavnosti „V rytmu první republiky“ v Plzni a „Sportovní den“ v Bystřici nad Úhlavou

obrazek
15. června 2017 13:44, aktualizováno 13:36, Mgr. René Zeithaml

Pro své klienty a rodinné příslušníky uspořádal Městský ústav sociálních služeb Plzeň ve středu 14. června 2017 19. ročník zahradní slavnosti "V rytmu první republiky", kterého se zúčastnil i náměstek hejtmana Zdeněk Honz, náměstkyně primátora Eva Herinková, ředitel  městského ústavu Vladimír Chuchler a vedoucí Domova pro seniory Sedmikráska a DOZP Čtyřlístek Mirka Netrvalová.

Zdeněk Honz klientům popřál skvělou zábavu a vyslovil přání, aby se situace v sociálních službách stabilizovala a klienti pocítili zlepšující se kvalitu služeb a sociální pracovníci byli náležitě ohodnoceni, jak si jejich práce zaslouží.

Návštěvníci se v pestrém programu mohli podívat na vystoupení klientů z různých domovů, šibřinkové vystoupení TJ Sokol Plzeň, ZUŠ Chválenická, vystoupení paní Novákové se svým pejskem s tzv. Dog dancing, přehlídku prvorepublikové módy, svingohrátky tanečního klub Black & White. K tanci a poslechu hrál Junior orchestr Plzeň.

Fotogalerie:

      

Tentýž den proběhl v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Bystřici nad Úhlavou "Sportovní den". I jeho se zúčastnil náměstek hejtmana Zdeněk Honz společně s hosty, starosty města Nýrska Miloslavem Rubášem a města Kdyně Janem Löffelmannem, kteří s domovem úzce spolupracují.

Sportovní den zahájilo vystoupení taneční skupiny Bystřinka. Pak si všichni zúčastnění sportovci z Domova pro osoby se zdravotním postižením Milíře, z Domova sociálních služeb Liblín, ze Stroom dubu z Prachatic  a děti z Klokánku z Janovic nad Úhlavou zatančili na písničky Michala Davida.  Klienti se dobře bavili při různých soutěžích. Policie ČR představila techniku otisku prstů, Vojenský útvar Klatovy předvedl střelecký trenažér a Sbor dobrovolných hasičů Janovice nad Úhlavou všem ukázal hasičské vybavení. Celý program doprovázela kapela Mikeška.

Fotogalerie: