Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím týkající se správních řízení vedených ohledně reklamy

12. června 2018 15:30, aktualizováno 14:30,

Dne 17. května 2018 byla Krajskému úřadu Plzeňského kraje (dále jen „KÚPK“) doručena žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“) týkající se poskytnutí následující informace, citujeme:

  1. žádáme o poskytnutí informace o počtu podnětů ohledně reklamy, kterou podatelů podnětů shledávají závadnou ve smyslu uvedeném výše (reklama nesmí být v rozporu s dobrými mravy, zejména nesmí obsahovat jakoukoli diskriminaci z důvodu pohlaví; nesmí ohrožovat obecně nepřijatelným způsobem mravnost; snižovat lidskou důstojnost; obsahovat prvky pornografie a násilí)
  2. dále žádáme o poskytnutí informace o počtu zahájených správních řízení: na základě vlastního šetření; na základě obdržených podnětů)
  3.   žádáme o kopie rozhodnutí vzešlých ze správního řízení a obrazový materiál reklam, jež byl součástí materiálů a důkazních prostředků pro správní řízení, které Úřad v rozmezí od 1. 1. 2013 až do 31. 12. 2017 vedl, ukončil nebo v nich zahájil řízení.
  4. žádáme o poskytnutí anonymizovaných kopií vyrozumění podatelům podnětů o důvodech nezahájení správního řízení, které Úřad odeslal odmítnutým podavatelům v případech, kdy se rozhodl řízení nezahájit a obrazový materiál související s danými případy.

Všechny výše uvedené body byly požadovány v časovém rozmezí od 1. 1. 2013 až do 31. 12. 2017.

 KÚPK sdělil následující informace:

  1. Krajský živnostenský úřad obdržel jeden podnět na reklamu, kterou podatel shledával závadnou ve smyslu ustanovení § 2 odst. 3 zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy a o změně a doplnění zákona č. 468/1991 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o regulaci reklamy“).
  2. Krajský živnostenský úřad nezahájil na základě vlastního šetření ani na základě obdrženého podnětu ani jedno správní řízení.
  3. Krajský živnostenský úřad nevydal žádné rozhodnutí.
  4. V příloze přikládáme 1 anonymizovanou kopii Vyrozumění podateli podnětu a s tím související obrazový materiál (fotodokumentaci).

Soubory ke stažení