Záchranka představila nové sanitky, které pokřtil filmový lékař Martin Stránský

obrazek
14. října 2017 09:37, aktualizováno 08:37, Bc. Eva Mertlová

Pátek 13. října nebyl pro Zdravotnickou záchrannou službu Plzeňského kraje smolným dnem, v plzeňském nákupním centru Olympia slavnostně uvedla do provozu pět nových sanitních vozů - tři vozidla pro RV systém Škoda Kodiaq (pro výjezdové základny Klatovy, Tachov a Vlčice) a dvě vozidla RZP Volkswagen Transporter T6 pro výjezdovou základnu Plzeň-město. Celkem tyto tři vozy vyšly na téměř 8,5 mil Kč, pořízeny byly díky financím z Fondu zábrany škod a příspěvku zřizovatele ZZSPk, tedy Plzeňského kraje. Ten se podílel zhruba polovinou na celkové částky.

Sanitkám požehnal plzeňský biskup Tomáš Holub, samotného křtu se zúčastnil filmový lékař a populární herec Martin Stránský. Nechyběla radní Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Milena Stárková, zástupce společnosti Škoda Auto a samozřejmě ředitel ZZS PK Pavel Hrdlička.

"Jsem velice ráda, že zdravotnická záchranná služba může představit nové vozy a přeji záchranářům, aby jim při práci co nejlépe sloužily. Nicméně doufám a všem lidem přeji, aby tyto nové vozy potřebovali co nejméně," uvedla radní Milena Stárková.
 

Fotogalerie