Z čínské partnerské provincie přijedou lékaři na stáž

obrazek
03. května 2017 15:26, aktualizováno 14:26, Bc. Eva Mertlová

U příležitosti návštěvy Plzeňského kraje přivítal náměstek hejtmana Ivo Grüner společně s ředitelem Stodské nemocnice Alanem Sutnarem na krajském úřadě delegaci z partnerské provincie čínského Zhejiangu. Zástupci delegace byli z Odboru zdravotnictví a rodinného plánování provincie Zhejiang a předmětem jejich návštěvy byla především spolupráce v projektu výměny studentů a lékařů v oblasti Tradiční čínské medicíny mezi oběma partnerskými regiony.

Právě partnerská provincie Zhejiang přišla s návrhem spolupráce v oblasti Tradiční čínské medicíny a na základě společných rozhovorů z dřívějších let nabídla 2 až 3 lékaře, kteří se zabývají právě Tradiční čínskou medicínou. Zmínění lékaři by v případě dohody mezi Plzeňským krajem a provincií Zhejiang mohli již v září letošního roku nastoupit do Stodské nemocnice, kterou jako jednu z krajských zařízení zástupci delegace navštívili. Náklady na letenku a mzdu lékařů by nesla partnerská provincie, další náklady spojené s touto výměnou by nesl Plzeňský kraj. Na prohlídce Stodské nemocnice doprovodila čínskou delegaci společně s ředitelem krajského zařízení také radní pro oblast zdravotnictví Milena Stárková.

V partnerské provincii Zhejiang, s níž Plzeňský kraj spolupracuje právě 10 let, již běží výměnný program pro studenty Tradiční čínské medicíny. V současné době Univerzita Tradiční čínské medicíny přijala 5 českých studentů.

Fotogalerie