Vítězové Fyzikální olympiády a astronomické olympiády si převzali ocenění

obrazek
29. května 2015 13:48, aktualizováno 12:48, Bc. Eva Mertlová

Pod záštitou Plzeňského kraje se v prostorách Středního odborného učiliště elektrotechnického v Plzni uskutečnilo ve čtvrtek 28. května 2015 slavnostní předání cen vítězům Fyzikální olympiády a astronomické olympiády. Za Plzeňský kraj se předání cen zúčastnila náměstkyně hejtmana Zdeňka Lišková. Dalšími předávajícími byli zástupci organizátorů a partnerů, rektor ZČU Miroslav Holeček, zástupci České astronomické společnosti. Jednoty českých matematiků a fyziků nebo Nakladatelství Fraus.

Pod taktovkou moderátora Petra Jančaříka oživila slavnostní akt členka souboru Divadla J. K. Tyla Jana Hoffmannová. Po zaznění éterických muzikálových melodií přišli na řadu vítězové olympiády, která se uskutečnila v několika kategoriích. Na výherce čekaly ceny od partnerů a diplom z rukou náměstkyně hejtmana Zdeňky Liškové.

"Právě akce podobného zaměření přinesou Plzeňskému kraji nadějné vědce a techniky. A věřím, že právě ti zůstanou v našem především průmyslovém kraji a svou prací ho budou podporovat," uvedla náměstkyně Zdeňka Lišková v úvodním slově.

Fotogalerie