Viktoria Plzeň otevřela severní věž Doosan Areny

obrazek
31. srpna 2016 14:54, aktualizováno 13:54, Mgr. René Zeithaml

Zázemí pro klubovou akademii, ubytování pro mladé talenty a administrativní prostory. To vše nabízí nová severní věž Doosan Areny, která byla otevřena 30. srpna 2016  ve Štruncových sadech v Plzni za účasti ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Valachové a náměstka hejtmana pro oblast školství, sportu a cestovního ruchu Jiřího Stručka.

Viktorie Plzeň klade důraz, tak jako všechny evropské kluby, na výchovu a práci s mládeží. 30. srpna 2016 otevřela severní věž stadionu Doosan Areny, v níž najdou zázemí mladí talentovaní fotbalisté v rámci klubové akademie. „Práce s mládeží je pro nás jedním z klíčových pilířů a jsme rádi, že můžeme nyní nabídnout našim mladým hráčům naprosto špičkové zázemí a umožnit jim ideální podmínky pro sportovní i osobnostní růst," uvedl Petr Žitek, předseda výboru spolku Viktoria Plzeň – fotbal, z.s.

Na realizaci celého projektu se podílelo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Na slavností akt zavítala i ministryně Kateřina Valachová a náměstek hejtmana Jiří Struček. Právě Plzeňský kraj práci s mladými talenty dlouhodobě podporuje. „Chtěl bych poděkovat všem přítomným za podporu, které si moc vážíme. Společnými silami se nám za poslední roky podařilo vytvořit silný a zdravě fungující klub, který dělá radost fanouškům a hrdě reprezentuje město, kraj i Českou republiku na mezinárodní scéně. Otevřením nových prostorů pro akademii děláme důležitý krok k tomu, abychom byli úspěšní i v budoucnu," uvedl prezident Viktorie Plzeň Tomáš Paclík.

Do konce roku 2016 by měla být dokončena i stavba jižní věže Doosan Areny, kde budou k dispozici stravovací zařízení a zajištění lékařských, fyzioterapeutických a rehabilitačních služeb pro mládežnická družstva v rámci klubové akademie.

Fotogalerie: