Veletrh pracovních příležitostí oslavil 20 let

obrazek
23. března 2015 14:47, aktualizováno 13:47, Bc. Eva Mertlová

Veletrh pracovních příležitostí při Západočeské univerzitě v Plzni, který se uskutečnil ve středu 18. března, oslavil letos jubilejní  20. ročník. Slavnostního zahájení i sfouknutí svíček na dortu se zúčastnili zástupci ZČU, města Plzně, Plzeňského kraje a také pobočky plzeňského Úřadu práce. Za Plzeňský kraj sfoukl svíčku radní pro oblast kultury Jaroslav Šobr.

Veletrh se koná vždy přímo v centru studentského a univerzitního dění v Plzni, v prostorách univerzitního komplexu ZČU na Borských polích. Oproti minulosti se značně rozrostl, a proto se letos kromě budov elektrotechnické a strojní fakulty rozšířil také do nové budovy Univerzitní knihovny ZČU.

"Hlavním cílem je navázání kontaktů mezi studenty a absolventy na straně jedné a personalisty velkých i malých, českých i zahraničních firem na straně druhé. Ti zde mají příležitost formou osobního kontaktu oslovit kandidáty na pracovní pozice z řad studentů či absolventů, představit jim možnosti budoucího uplatnění v oboru a nabídnout jim další formy spolupráce, například stáže, praxe či témata diplomových prací," uvedl Petr Břicháček z organizačního týmu. Studenti tak mohou získat první zkušenosti z diskuze s personálními odborníky a manažery svých potenciálních zaměstnavatelů a rovněž přehled o požadavcích firem a trhu práce.

"Pro studenty je tento veletrh neocenitelnou příležitostí, jak navázat nové kontakty a jak si též zajistit praktickou zkušenost v oboru, který dosud znají jen v teoretické formě," uvedl radní Jaroslav Šobr.

Fotogalerie