Veletrh ITEP 2019 zahájen

obrazek
19. září 2019 13:41, aktualizováno 12:41, Bc. Eva Mertlová

Již 15. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu ITEP 2019 je zahájen. V novém konceptu se svěžím designem v nových halách Lokomotivy Plzeň, takový je ITEP 2019 ve dnech 19. - 21. září. Slavnostního zahájení se společně s hosty veletrhu zúčastnili také členové Rady Plzeňského kraje v čele s hejtmanem Josefem Bernardem. Po oficiálním otevření bran veletrhu si členové rady prohlédli jednotlivé stánky, které nabízí zajímavé turistické cíle z celé ČR. Kromě těchto vystavovatelů jsou k vidění také stánky organizací zřizovaných krajem, ukázky integrovaných záchranných složek nebo pro odvážné zájemce lekce juda.

"Jsem velmi rád, že Plzeňský kraj je organizátorem tak velké akce a může nabídnout návštěvníkům velmi pestrý přehled, kam na výlety, dovolenou či tip na trávení volného času s rodinou a přáteli. Velmi zajímavý je také doprovodný program přednášek, které zavedou návštěvníky do různých koutů světa. Mít na jednom místě tak velké množství inspirace je přínosné a věřím, že si každý najde to své," uvedl hejtman Josef Bernard při zahájení veletrhu.

Fotogalerie

        

Každý den veletrh cestovního ruchu ITEP 2019 zavede návštěvníky formou přednášek do různých koutů světa, a to do Nikaragui, mizejícího světa amazonských domorodců, za pořádkem a chaosem Maroka a Mauretánie, na Faerské ostrovy nebo na kole do Afriky. Návštěvníci se projdou přírodou v rámci soutěže Putujte lehce po Zlaté stezce a vedle expozice Plzeňského kraje najdou koutek věnovaný 30. výročí pádu komunistického režimu, kde v rámci prezentací Trabantem na dovolenou zveřejní moderátor Radek Nakládal příběhy o cestování před třiceti lety, které zasílali lidé prostřednictvím facebookového profilu. Připraveny jsou i ochutnávky pokrmů ze světa i regionálních potravin. V Křesle pro hosta usedne herečka Aneta Krejčíková, pilot kamionu Dakar Martin Macík a cestovatelé Tomáš Vaňourek a Lukáš Socha.

             

 

Během ITEPu se uskuteční zážitkové jízdy historickým autobusem vypravované přímo z veletrhu. Komentované trasy povedou do nově otevřeného a jediného přístupného podzemního kaolinového dolu v České republice v Nevřeni. Vstupenky v předprodeji je možné zakoupit na www.plzenskavstupenka.cz.

Podrobné informace k veletrhu cestovního ruchu ITEP 2019 naleznete na webu www.itep-plzen.cz.