Veletrh fiktivních firem hostila SPŠ dopravní v Plzni

obrazek
09. prosince 2015 14:57, aktualizováno 13:57, Bc. Eva Mertlová

Už 20. ročník Veletrhu fiktivních firem se uskutečnil v prostorách Střední průmyslové školy dopravní v Plzni. Plzeňský kraj, který na akci zastupoval radní Jaroslav Šobr, finančně akci také letos podpořil. Na letošním ročníku se sešlo 24 fiktivních firem ze sedmi měst celé České republiky.

Projekt fiktivních firem funguje na mnoha školách po celé ČR a umožňuje studentům vžít se do role zaměstnance firmy. Sami studenti mají možnost založit firmu, vytvoří kolektiv, kde každý má svou roli, jako tomu je v reálném podnikání. Firma pak obchoduje s dalšími fiktivními firmami, prezentuje se na veletrzích či se potýká s administrativními úkoly v podobě změn v živnostenském rejstříku apod. Státní aparát v tomto případě zastupuje Centrum fiktivních firem CEFIF, které také žákům i učitelům poskytuje poradenství. CEFIF je členem mezinárodní sítě, která spojuje a organizuje fiktivní firmy po celém světě.

"Pro studenty je velice cennou zkušeností, když mohou nahlédnout do tajů podnikání již v době studií. A jsem velice mile překvapen, že některé firmy mají velice zajímavý předmět podnikání," uvedl radní Jaroslav Šobr.

Fotogalerie