Vánoční trhy na krajském úřadě

obrazek
18. listopadu 2014 15:05, aktualizováno 24. listopadu 2014 12:12, Mgr. René Zeithaml

Vánoční cukroví, perníčky, štoly, vánočky, ale i punč a spousta vánočních dekorací a výrobků z dílen studentů škol, které zřizuje Plzeňský kraj, budou i letos nabízet Vánoční trhy na Krajském úřadě Plzeňského kraje. Vánoční trhy se veřejnosti otevřou ve čtvrtek 4. prosince 2014 od 14:00 do 17:00 hodin.

Vánoční trhy na Krajském úřadě Plzeňského kraje se letos uskuteční již potřetí a tentokrát zaplní stánky s vánočními dobrotami a dalším zbožím venkovní vnitroblok budovy úřadu. Návštěvníci budou mít možnost zakoupit vánoční cukroví, zdobené perníčky nebo jiné vánoční dobroty, které pro ně připraví studenti středních škol v Plzeňském kraji. Pravou atmosféru Vánoc navodí nejen ochutnávky tradičního cukroví, jako jsou vanilkové rohlíčky, linecké pečivo, ale také vánoční koledy. V 16:30 hodin živě vystoupí pěvecký sbor Andílci.

Na opravdovém vánočním trhu nesmí chybět vánoční punč a i ten zde bude možné ochutnat, stejně jako vynikající palačinky, na které v loňském roce stáli návštěvníci dlouhé fronty.

Svoje výrobky, ať už potravinářské nebo dekorativní, budou prodávat sami studenti středních škol. Své stánky na trzích budou mít Odborná škola výroby a služeb z Plzně, Střední odborné učiliště a Základní škola, Planá, klatovská Střední škola zemědělská a potravinářská, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště z Horšovského Týna, Střední odborné učiliště z Domažlic, Základní škola a Odborná škola z Horšovského Týna, Střední škola z Boru nebo sušická Střední odborná škola a Střední odborné učiliště. Speciální stánek uvnitř budovy budou mít studentky Středního odborného učiliště v Domažlicích. Nenabídnou vám sice punč ani perníčky, zato vás ale nalíčí a upraví.

Kromě sladkostí a vánočního pečiva budou stánky nabízet drobné dárečky, hračky, dekorace, svícny a mnoho dalších výrobků. A i v případě, že nic nenakoupíte, můžete na trzích načerpat inspiraci a nasát předvánoční atmosféru na místě, kde byste to možná nečekali – na úřadě.