Vánoční trhy 2013

obrazek
21. listopadu 2013 15:31, aktualizováno 22. listopadu 2013 12:33, Mgr. René Zeithaml

Ve čtvrtek 5. prosince 2013 od 14:00 do 18:00 hodin v areálu Krajského úřadu Plzeňského kraje proběhnou Vánoční trhy. Své stánky tu budou mít střední školy zřizované Plzeňským krajem. „Už podruhé chceme v adventním čase pozvat občany na krajský úřad. Věřím, že výrobky žáků středních škol pro to budou dobrým důvodem a že návštěvníci vánočního trhu práce žáků ocení," říká Milan Chovanec, hejtman Plzeňského kraje, s tím, že lidé tak mohou na úřad přijít z jiného důvodu než obvykle.

U jednotlivých stánků si budou moci nejmenší vybrat zdobené vánoční perníčky, nejen pro maminky zde budou připravené drobné dekorativní předměty s vánoční tematikou, adventní věnce či vánoční svícny, prarodiče si mohou prohlédnout a zakoupit jako dárky pro své nejbližší textilní výrobky – hračky, zástěrky, dečky apod. Každý také jistě rád ochutná klasické vánoční cukroví, jako jsou ořechové rohlíčky, linecké, ale i ovoce máčené v čokoládě, lahůdkové palačinky či vánoční punč. Originální dárek vyrobený žáky středních škol z Boru, z Plzně, ze Sušice či z Horšovského Týna si budou moci příchozí zakoupit přímo od jejich tvůrců.

Setkání v areálu krajského úřadu dovolí odpočinout si od shonu běžných dní, zastavit se a načerpat nové síly. Pro řadu návštěvníků může ale být inspirací ke zhotovení vlastních dekorativních předmětů s vánoční tematikou a příjemným naladěním se na dobu Vánoc.