V Přešticích a Nýřanech byli oceněni nejlepší sportovci okresů Plzeň-jih a Plzeň-sever

obrazek
18. února 2016 17:20, aktualizováno 16:20, Mgr. René Zeithaml

V Kulturním a komunitním centru v Přešticích byli 11. února 2016 oceněni nejúspěšnější sportovci Plzně-jihu za rok 2015. Následující den byla v nýřanském kulturním domě předána ocenění pro nejlepší jednotlivce a kolektivy sportovců okresu Plzeň-sever za rok 2015.

Oba večery tak patřily nejlepším sportovcům, trenérům, rozhodčím a funkcionářům v okresech.

Největších ovací v Přešticích se z řad oceněných dočkaly dvě osobnosti okresu – dlouholetá hráčka a zkušená trenérka družstev žen, dorostenek i žaček národní házené TJ Sokol Tymákov Václava Šmídlová a ikona hokejbalového oddílu TJ Snack Dobřany, úspěšný hráč i trenér Václav Šlehofer starší. Velké pozornosti se těšila nečekaná vítězka v kategorii dospělých, střelkyně klubu SK Cinderella Dnešice Michaela Štenglová, a také Tereza Čechurová z JS Dobřany, která zvítězila v kategorii dorostu a navíc s náskokem ovládla čtenářskou anketu o Sportovní hvězdu okresu.

Nově se udílela i cena Josefa Masopusta, kterou za svou obětavost a fair přístup ke sportu obdržel bývalý vynikající brankář Plzně, Teplic, Olomouce a Českých Budějovic Radek Havel.

Jako největší osobnost severního Plzeňska byl vyhlášen Tomáš Král. Současný prezident Českého svazu ledního hokeje v mládí sportovně vyrůstal v TJ Zruč. Absolutním vítězem masters se stal motokrosař Karel Kozák, který se na MS družstev 2015 v Anglii v kategorii nad 60 let umístil na druhém místě. V kategorii Sportovní hvězda čtenářů Plzeňského deníku počtvrté zvítězil Jaroslav Šoukal.

Slavnostních galavečerů se zúčastnili i zástupci Plzeňského kraje. V Přešticích radní Jaroslav Šobr a Zdeněk Honz, v Nýřanech náměstci hejtmana Ivo Grüner a Jiří Struček.

Fotogalerie ze Sportovce roku okresu Plzeň-jih 2015:

  
 

Fotogalerie ze Sportovce roku okresu Plzeň-sever 2015: