V plzeňské Šeříkovce proběhl 4. ročník Výstavy českých a bavorských zahrádkářů v Plzeňském kraji

obrazek
12. října 2015 13:32, aktualizováno 12:32, Mgr. René Zeithaml

Ve dnech 9. a 10. října 2015 několik desítek vystavovatelů ze všech okresů Plzeňského kraje a bavorského okresu Cham zastoupeného Okresním sdružením pro zahradnictví a péče o krajinu Cham předvedlo své pěstitelské umění v prostorách Kulturního domu Šeříkovka v Plzni na Slovanech.

Čtvrtá celokrajská prodejní výstava zahrádkářů, kterou pořádal Český zahrádkářský svaz, proběhla pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse, který ji rovněž slavnostně zahájil. Velmi obdivoval letošní úrodu, kterou se i přes velké sucho mohou zahrádkáři pochlubit.  Výstavy se zúčastnili také členové Rady Plzeňského kraje Jaroslav Šobr a Václav Štekl.

K vidění a zároveň ke koupi bylo ovoce, zelenina, bylinky, květiny, okrasné keře, sadba či ovocné stromky. Výstavy se zúčastnily i soukromé firmy podnikající v oboru, např. s nejnovější zahradní technikou, s pravým lesním medem, ale i studenti Odborné školy výroby a služeb, Plzeň, kteří v rámci oboru zahradnické práce pěstují a prodávají své výpěstky a nabízejí květinovou výzdobu. Nechyběly ani ochutnávky a prodej vítězných a oceněných Regionálních potravin Plzeňského kraje.

Fotogalerie: