V Muzeu skla ve Frauenau vystavují plzeňští umělci

obrazek
16. března 2015 16:46, aktualizováno 17. března 2015 08:02, Bc. Eva Mertlová

Výstava děl výtvarníků Unie výtvarných umělců plzeňské oblasti pod názvem Farben und Formen byla v pátek 13. března zahájena v Muzeu skla v německém Frauenau. Výstavu finančně podpořil také Plzeňský kraj, který na vernisáži zastupovala radní Milena Stárková.

"Jsme velice rádi, že se mohou naši současní umělci prezentovat v Bavorsku, které bylo a je naším historickým a přirozeným partnerem. A také věřím, že díla, která zde uvidíte, budou jakousi pozvánkou do Plzně a do celého našeho kraje, kde se právě letos, v roce Evropského hlavního města kultury koná bezpočet kulturních akcí," zahájila výstavu radní Plzeňského kraje Milena Stárková.

Zahájení výstavy se nepřímo účastnila také předsedkyně Rady Unie výtvarných umělců plzeňské oblasti Jana Potužáková: "Naše Unie, která má 82 členů, si právě letos připomene výročí 25 let svého trvání, své práce. Za toto čtvrtstoletí připravila Unie desítky výstav zejména v Galerii J. Trnky na hlavním plzeňském náměstí, ale i na dalších místech doma i v zahraničí."

Už letos v letních měsících se právě skláři z Frauenau představí v rámci EHMK 2015 v Plzni, konkrétně právě v Galerii J. Trnky.

Fotogalerie