V Milířích oslavili Velikonoce tradiční besídkou

obrazek
18. dubna 2017 10:23, aktualizováno 09:23,

Za účasti náměstka Plzeňského kraje pro sociální věci Zdeňka Honze proběhla ve čtvrtek 13. dubna 2017 v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Milířích velikonoční besídka. Tradice těchto velikonočních besídek vznikla již v počátcích Domova v Milířích před více jak 20 lety.

Klienti Domova, a to jak děti, mládež, ale i dospělí s různým druhem a stupněm postižení si pod vedením zaměstnanců připravili pásmo složené z básniček, písniček, dramatizace. Diváci tak mohli shlédnout pohybová a taneční vystoupení, prostě skvělé výkony jednotlivců i skupin.

 Vnímám, že vystoupení je vyvrcholením souvislé a dlouhodobé práce zaměstnanců s klienty a nejenom proto jsem rád, že se nám podařilo mírně navýšit i odměňování pracovníků v oblasti sociálních služeb,“ prohlásil Zdeněk Honz.

Všechna vystoupení vznikají při výchovných a akvizičních programech, které pro klienty Domova připravují zaměstnanci domova. Jejich přípravou tak procvičují jejich paměť, schopnost samostatně se orientovat v prostoru, zapamatovat si a dodržovat časovou souslednost vstupů, a zejména získat sociální dovednost vzájemné spolupráce s ostatními. Upevňují tak i emoční stránky osobnosti klientů a přispívají k osobní spokojenosti a celkové vyrovnanosti uživatelů.

Domov pro osoby se zdravotním postižením Milíře je příspěvková organizace zřizovaná Plzeňským krajem. Poskytuje sociální služby pobytové s celoročním ubytováním a základní činnosti sociálních služeb (jako je péče o osobu, hygiena, strava, výchovné a aktivizační činnosti, sociální poradenství, kontakt se společenským prostředím, pracovní terapie, sociální poradenství, uplatnění práv a zájmů), zdravotní péči, možnost školní docházky pro mentálně postižené osoby od 3 do 40 let věku.

Fotogalerie: