V Domově Harmonie Mirošov uspořádali tradiční adventní trhy

obrazek
06. prosince 2017 11:23, aktualizováno 10:23, Bc. Eva Mertlová

O prvním prosincovém víkendu proběhly v Domově Harmonie Adventní trhy za účasti náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí Zdeňka Honze a senátorky Milady Emmerové.

Tato tradiční akce se v mirošovském domově vždy těší velké oblibě, jak u uživatelů a jejich rodin, tak u zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků. V tento den vždy domov prostoupí vánoční nálada a za zvuku známých českých koled si všichni užijí příjemné chvíle se svými blízkými, zakončené slavnostním rozsvícením vánočního stromu.

V atriu domova celý den probíhají vždy Adventní trhy, kde si každý může zakoupit různé rukodělné výrobky s vánoční tématikou a drobné dárkové předměty. Stejně jako v minulých letech měly i letos největší úspěch prodejní stánky nabízející jmelí a výrobky z korálků. Mnoho zákazníků přilákal také stánek řezníka z Vojenic, kde byl k dostání čerstvý ovar, lahodné párky a výborná zabijačková polévka. Během dne přišly vhod domácí koláče a zákusky od místní cukrářky paní Špachmanové z Mirošova. Pro větší děti byl připraven tvořivý koutek, ve kterém si mohly vyrobit drobné vánoční dekorace, vyzkoušet si zdobení perníčků a dekorativní vyřezávání do ovoce a zeleniny. Menší děti si mohly vybarvit omalovánky s mikulášskou a vánoční tématikou.

Fotogalerie

    

Součástí Vánočních trhů byl také bohatý kulturní program, zahájený v deset hodin vystoupením poberounské kapely Třehusk, která zazpívala známé české písničky. Většinu z nich všichni znali a tak si je společně s kapelou zazpívali.

Odpolední program otevřel taneční soubor Orientálky z Chlumčan. Velké i malé tanečnice předvedly několik vystoupení, která potěšila a vnesla vůni Orientu. Poté následovalo hudební vystoupení dua Plzeňský expres V+V. Krásné vystoupení poté předvedly děti z dětského folklorního souboru Mladinka. První část vystoupení byla zaměřena na jevištní zpracování lidových zvyků a tanců. Ve druhé části si s nimi všichni zazpívali známé české koledy.  V závěru odpoledne si s paní ředitelkou Radmilou Dortovou všichni připili na zahájení adventu a pod rozsvíceným vánočním stromem si společně zazpívali koledu Nesem Vám noviny.

V domově po celý den panovala slavnostní atmosféra a vzduchem se linula příjemná vůně pečeného cukroví. Všichni si celý den užili, alespoň na chvilku se zastavili v předvánočním shonu a strávili společně krásné chvíle první adventní soboty.