V Domově Harmonie Mirošov proběhly Jarní trhy

obrazek
19. března 2018 16:35, aktualizováno 15:35, Bc. Eva Mertlová

V sobotu 17. března se v Domově Harmonie, centru sociálních služeb Mirošov, uskutečnily pravidelné jarní trhy. Ač počasí za okny spíše připomínalo zimu, klienti i návštěvníci centra prožili uvnitř Domova den plný jarních zážitků.

Celou akci zahájila ředitelka Radmila Dortová a představila milé hosty -  paní senátorku Miladu Emmerovou a náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí Zdeňka Honze, kteří se ujali také milé povinnosti úvodního pozdravu.

Bohatý kulturní program začal již v dopoledních hodinách vystoupením heligonkáře pana Jana Kubíka a pokračoval tanečními ukázkami dětských tanečních souborů ZUŠ Rokycany. Hudební zážitek zprostředkovala pro klienty centra i návštěvníky trhů skupina Kozleranka, která svými lidovými písničkami doslova roztančila zcela zaplněný sál Harmonie. Pro malé návštěvníky byl připraven dětský koutek, kde děti barvily vajíčka a vyráběly výrobky s velikonočními motivy.

Celá akce byla doplněna v předsálí stánkovým prodejem velikonočních a rukodělných výrobků včetně ukázek zdobení kraslic, pletení pomlázek a vyřezávání motivů do ovoce a zeleniny. Ke zpříjemnění atmosféry jarních trhů přispěl hudbou i pan flašinetář Jan Roháč s partnerkou. Všichni návštěvníci  si pochvalovali uzenářské a zabijačkové domácí pochoutky a sladké dobroty z cukrárny, které bylo možné zakoupit v průběhu celého dne.

Jarní trhy se vydařily a klienti i návštěvníci centra se již teď těší na další akci Domova.

Fotogalerie