Úspěšní studenti získali Stipendium Plzeňského kraje

obrazek
06. listopadu 2014 13:00, aktualizováno 15:58, Mgr. Jana Filípková

I v letošním roce získali nejlepší studenti plzeňských veřejnoprávních vysokých škol „Stipendia Plzeňského kraje“. Předání stipendií stejně jako v minulých letech proběhlo u příležitosti slavnostního zasedání Vědecké rady Západočeské univerzity v Plzni ve středu 5. listopadu 2014.

Z rukou náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Jiřího Stručka převzalo pamětní list a šek na 10 tisíc korun deset studentů, kteří dlouhodobě dosahují výborných studijních výsledků a během svého studia přispěli k novým poznatkům a vývoji ve svých oborech a reprezentují univerzitu i kraj doma i v zahraničí na řadě konferencí, soutěží a stáží.

„Stipendium Plzeňského kraje se každoročně uděluje nejlepším studentům a doktorandům při příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii již od roku 2004. Uvědomuji si, jak je pro rozvoj celého kraje důležitá existence kvalitních vysokých škol v regionu,“ prohlásil Jiří Struček.

Dále byla předávána stipendia města Plzně a stipendia rektorky ZČU v Plzni.

Za významný přínos k rozvoji designu, teorii designu, umělecké kritiky, vzdělávání na poli designu a spolupráci s Fakultou umění a designu Západočeské univerzity v Plzni byla také udělena čestná hodnost „doctor honoris causa“ Stevenu Hellerovi, spoluzakladateli magisterských oborů zaměřených na design na School of Visual Arts v New Yorku. Součástí slavnostního odpoledne bylo i představení profesorů a docentů jmenovaných v uplynulém roce a předání pamětních medailí za dlouholetou významnou činnost pro ZČU v Plzni a za zásluhy o její rozvoj.

Fotogalerie:

 

Soubory ke stažení