Úkolem soutěžících bylo kvalitně nalepit obklady

obrazek
27. března 2015 11:04, aktualizováno 10:04, Bc. Eva Mertlová

SOŠ a SOU Sušice pořádala ve středu 25. března 2015 oblastní kolo soutěže oboru vzdělání s výučním listem Zedník. Té se zúčastnilo 5 škol, které vyučují právě tento obor. Každá přihlášená škola vyslala dvojici soutěžících. Soutěže se zúčastnily školy Střední odborné učiliště stavební Plzeň, SOŠ a SOU Sušice, SOŠ a SOU Horšovský Týn, SŠ Horní Bříza, ISŠTE Sokolov.

Klání se skládala ze dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části se soutěžilo v otázkách učiva výše zmíněného oboru pro 1.-3. ročník. V praktické části měli soutěžící za úkol obložit určenou plochu stěny  keramickými obklady.

Hodnocení soutěže zajišťovali nezávislí rozhodčí, kteří byli stanoveni ze spolupracujících firem a z Krajského úřadu Plzeňského kraje. Všichni soutěžící předvedli, že byli vybráni jako nejlepší žáci daného oboru na škole a  v soutěži prokázali, že budou platnými odborníky daného oboru. Komise rozhodčích neměla při výběru lehkou úlohu.

Vítězi  oblastního kola soutěže se stali žáci  ze střední školy SOŠ a SOU Sušice, na druhém místě se umístili žáci ze SOŠ a SOU Horšovský Týn a třetí byli žáci ze Střední školy Horní Bříza.

Vyhodnocení a předání hodnotných cen provedli mimo jiné náměstkyně hejtmana Zdeňka Lišková, senátor Jan Látka, místostarostka MÚ Sušice Věra Marešová, ředitel školy, zástupci  institucí a další hosté.

"Soutěž poukázala na to, že v tomto oboru zde máme velice šikovné mladé muže. Byla jsem překvapena tím, jak zdatně zvládli všichni soutěžící především praktickou část. Ráda bych věřila v pravidlo, že "řemeslo má zlaté dno" a ve Vaší profesi Vás bude stále třeba a uvidíme i v dalším období výsledky Vaší práce. Chci pogratulovat vítězům, ale i poděkovat všem účastníkům a věřím, že se i v příštím roce sejdeme při podobné příležitosti znovu. Přeji všem mnoho zdaru v oboru," uvedla náměstkyně hejtmana Zdeňka Lišková.

Soutěž se mohla uskutečnit díky kladnému přístupu ze strany spolupracujících firem Bögl-Krýsl a Hasit, které se staly jejími sponzory. Věříme, že porovnání znalostí žáků při soutěži pomáhá k jejich lepšímu uplatnění na trhu práce a díky medializaci soutěže se zvýší zájem o studium daného oboru.

Fotogalerie