Účastníci Letních paralympijských her 2012 byli slavnostně přijati na krajském úřadu

obrazek
31. října 2012 15:28, aktualizováno 14:28, Mgr. Světlana Budková

Účastníky letošní paralympiády v Londýně přivítali 30. října na Krajském úřadu Plzeňského kraje náměstci hejtmana Jiří Struček a Ivo Grüner. Při slavnostním setkání představitelé kraje sportovcům poděkovali za skvělou reprezentaci a předali jim pamětní listy a koše s regionálními potravinami.

Mezi sportovci, kteří se paralympijských her zúčastnili a zároveň jsou z Plzeňského kraje, nechyběli lukostřelec Jaroslav Zelenka, stolní tenista (jediný stolní tenista v kraji na této úrovni) Jaroslav Hadrava a vedoucí výpravy a zároveň trenér Roman Suda.

"Děkujeme za skvělou reprezentaci nejen Plzeňského kraje, ale celé České republiky. Výprava paralympijských sportovců byla na velmi dobré úrovni a vám patří nejen náš dík, ale i obdiv za vaši odhodlanost, houževnatost a vytrvalost," řekl mimo jiné náměstek Jiří Struček sportovcům.

Plzeňan Roman Suda byl letos už na čtvrté paralympiádě. Tentokrát poprvé jako vedoucí výpravy. Kromě toho trénuje handicapované sportovce v Ústavu sociální péče ve Zbůchu. Přestože si čeští paralympionici přivezli o 16 medailí méně než z minulých letních her, byla podle něj londýnská paralympiáda úspěšná.


Jaroslav Zelenka (lukostřelec), Jaroslav Hadrava (stolní tenista) a Roman Suda (vedoucí výpravy)

"Všichni jsme se shodli, že na tu atmosféru budeme vzpomínat. Takovou jsme ještě nikde nezažili, což bylo dáno tím, že Londýn žil olympijskými i paralympijskými hrami. Na paralympijské sporty bylo prodáno dva a půl milionu lístků," uvedl Roman Suda.