Tvorba žáků ISŠŽ v Plzni je k vidění v DEPO 2015

obrazek
01. února 2019 16:14, aktualizováno 07. února 2019 08:51, Mgr. Jana Filípková

Za přítomnosti představitelů Plzeňského kraje byla v úterý 29. ledna 2019 slavnostně zahájena výstava žáků Integrované střední školy živnostenské v Plzni, jejímž zřizovatelem je kraj.

Prace nejen samotných žáků oboru Modelářství a návrhářství oděvů, ale i jejich učitelů vyzdvihly ve svých projevech přítomné náměstkyně hejtmana Marcela Krejsová i Ivana Bartošová.

„Na prezentovaných modelech i vystavených návrzích je vidět nejen značná kreativita a nápaditost, ale i řemeslná zručnost žáků. Tento obor přináší významné propojení řemesla s uměním“, řekla náměstkyně hejtmana pro školství a cestovní ruch Ivana Bartošová.

Žáci se prezentovali třemi úspěšnými módními přehlídkami. V kategorii „sportovní oděvy a prádlo“ se jednalo o přehlídku třídy 2MO pod vedením J. Bufkové s názvem „Fit live“; v kategorii „volná mladá móda“ se představili žáci třídy 3M opět pod vedením J. Bufkové s názvem „Denim“ a prezentaci žákovských výtvorů zakončila módní přehlídka s názvem „Emoce“ A. Manglové ze třídy 4M pod vedením M. Žitníka. Uvedená tvorba obsadila i přední místa v celostátních soutěžích (MMT Jihlava 2018, Fashion Games Praha). Slovem celý podvečer doprovázel vedoucí ateliéru Robert Hořínek

Samotná výstava v prostorách DEPO 2015 potrvá do 22. února 2019.

Fotogalerie: