Talentovou soutěž v psaní na klávesnici PC vyhráli domažličtí žáci

obrazek
20. ledna 2015 11:11, aktualizováno 21. ledna 2015 11:34, Bc. Eva Mertlová

V Domažlicích se 14. ledna 2015 sešli žáci několika základních škol, aby změřili své síly v talentové soutěži v psaní na klávesnici na PC. Letošní ročník byl již 7. ročníkem okresního kola a zároveň také 3. ročníkem krajského kola soutěže. Bronzovou příčku obsadili žáci ZŠ Bolevecká, Plzeň, stříbro odvezl tým ze ZŠ Mrákov. Zlato zůstalo v Domažlicích zásluhou žáků ze ZŠ Msgre. B. Staška.

"Soutěž nabízí možnost výměny zkušeností a předání informací mezi jednotlivými vyučujícími o výuce psaní všemi deseti prsty na klávesnici, a to především s důrazem na žáky základních škol," uvedla ředitelka pořádající Vyšší odborné školy, Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy Věra Prantlová.

Patronát nad soutěží převzal radní Plzeňského kraje pro kulturu, památkovou péči a neziskové organizace Jaroslav Šobr. "Jsem rád, že jsme svědky velmi dobré spolupráce mezi střední školou a základními školami. Poděkování patří VOŠ, OA a SZŠ Domažlice za skvělou přípravu soutěže. Pedagogům základních škol za to, že se věnují svým žákům i v této disciplíně," nešetřil chválou Jaroslav Šobr. "Věřím, že tato tradice bude pokračovat i v dalších letech a že se zapojí i další základní školy."

Roli grantů soutěže přijali manželé Zaviačičovi, kteří jsou nejen zkušenými lektory ale také autory programu pro výuku psaní na stroji všem deseti na PC. "Helena Zaviačičová je zároveň také mistryně světa v psaní na stroji všemi deseti," doplnila ředitelka pořádající školy.

Fotogalerie: