Sportovní hry seniorů Plzeňského kraje

obrazek
19. května 2017 13:52, aktualizováno 12:52, Bc. Eva Mertlová

Více než tři desítky seniorů ukázaly ve čtvrtek 18. května 2017 na hřišti 1. ZŠ Plzeň, že nezahálí a aktivně se věnují i pohybu. Hřiště plzeňské základní školy hostilo Sportovní hry seniorů Plzeňského kraje, které také Plzeňský kraj finančně podpořil. Sportovního dne na hřišti se zúčastnili hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, jeho náměstek Zdeněk Honz, primátor města Plzně Martin Zrzavecký, jeho náměstek Pavel Kotas a také starosta obvodu Miroslav Brabec.

"Plzeňský kraj průběžně podporuje různorodé aktivity seniorů, proto právě sportovní činnost vítáme jako vhodnou volnočasovou aktivitu pro seniory, která je posune správným směrem," uvedl náměstek hejtmana Zdeněk Honz.

Všichni účastníci her se utkali v týmových soutěžích ve střelbě ze vzduchovky, hodu na koš, minigolfu, tahu na branku či šipkovém souboji, celkem v deseti disciplínách. Nejlepších deset jednotlivců pak bude kraj reprezentovat na letních Mezinárodních sportovních hrách seniorů. Odpolední program seniorům i hostům zpestřilo vystoupení pěveckého sboru Berušky z 15. ZŠ Plzeň. Sdružení TOTEM pak na celou dobu trvání akce zajistilo 23 dobrovolníků z řad studentů Západočeské univerzity v Plzni a vyšších odborných škol se zaměřením na sociální práci, kteří pomáhali jak na jednotlivých stanovištích tak i u občerstvení.

Fotogalerie

           

 

Právě 11. července se v Plzni uskuteční Mezinárodní sportovní hry seniorů, kde bude tým Plzeňského kraje obhajovat loňské vítězství. Plzeňský kraj podpoří i tyto mezinárodní hry. "Sport je vhodná volnočasová aktivita právě i pro seniory, proto jsme uvítali možnost podílet se v létě na Mezinárodních sportovních hrách pro seniory, kde bude tým složený z vítězů krajského kola reprezentovat Plzeňský kraj," uvedl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard.

Výsledky krajského kola

Muži do 70 let

Jan Královec

Muži nad 70 let

Ladislav Verner

Ženy do 70 let

Jiřina Lišková

Ženy nad 70 let

Mariela Blahoutová

Nejlepších deset jednotlivců ze čtvrtečního krajského kola postoupí právě na červencové Mezinárodní sportovní hry seniorů.