Sportovní gymnázium má novou golfovou učebnu

obrazek
13. června 2019 15:48, aktualizováno 14:48, Bc. Eva Mertlová

V úterý 11. června 2019 byla v prostorách Sportovního gymnázia Plzeň slavnostně uvedena do provozu zcela nová golfová učebna. Slavnostního aktu se zúčastnila náměstkyně hejtmana pro oblast školství Ivana Bartošová a předseda výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Jaroslav Šobr. Nechyběli také zástupci golfového klubu Dýšiná Ivan Hlaváček a Jan Mergl, poslankyně Parlamentu ČR Ilona Mauritzová a samozřejmě ředitelka gymnázia Milena Majerová, předseda Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje Luboš Koželuh a Vladimír Soukup, který se podílel na materiální podpoře při vzniku učebny.

Za vznikem myšlenky vybudovat golfovou učebnu stálo více faktorů. Na škole studuje řada republikově i mezinárodně úspěšných golfistů, golf je olympijským a dynamicky se rozvíjejícím sportem a v neposlední řadě sportovní gymnázium úzce spolupracuje s Akademií individuálních sportů Plzeňského kraje, která golf rovněž podporuje a má v řadě svých svěřenců i úspěšné golfisty.

V učebně je nainstalován jeden z nejlepších a nejmodernějších golfových simulátorů na světě od společnosti Full Swing, která sídlí v Kalifornii. Tento model používají ti nejlepší hráči světa, doma ho má i slavný Tiger Woods. Simulátor můžeme najít i na největší lodi světa Queen Mary II. Hráči mohou trénovat všechny aspekty hry – chipping, driving. Pro putting je v učebně položen umělý putting green. Na simulátoru si lze navolit i mnoho slavných hřišť, jako je Bathpage Black, kde se letos hrál major turnaj PGA Championship, nebo skotské Gleneagles, kde se hrál Ryder Cup.

Fotogalerie