Sportovec Plzně 2017

obrazek
21. března 2018 16:55, aktualizováno 15:55, Mgr. René Zeithaml

Na plzeňské radnici se uskutečnilo v úterý 20. března 2018 vyhlášení výsledků ankety Nadace sportující mládeže Sportovec Plzně 2017. Vítězi ankety jsou v kategorii dorostu atletka Kateřina Skypalová a v kategorii staršího žactva plavec Tomáš Chocholatý.

Plzeňská kladivářka AK Škoda Plzeň Kateřina Skypalová získala v loňském roce titul na ME juniorů, ovládla domácí šampionát dorostu do 22 let i dospělých. Plavci PK Slavia VŠ Plzeň Tomáši Chocholatému k triumfu pomohla medailová sklizeň z Olympiády dětí a mládeže v Brně, stejně jako bohatá medailová sbírka z republikových šampionátů.

Slavnostního aktu, při němž byli oceněni i další jednotlivci a týmy, se zúčastnili vedle primátora zástupci města Plzně, náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje Ivana Bartošová, nadace, ZČU, bývalí významní plzeňští sportovci a starostové městských obvodů, z nichž sportovci pocházejí.

Oceněna byla řada dalších jednotlivců:

Mladší žactvo:
V kategorii mladšího žactva, vyhlašované bez pořadí, se mezi nejlepší dostal Daniel Bouřil (lukostřelba), Viktorie Jánská (atletika), Matěj Sladký (plavec a moderní pětiboj) a Kamila Peštová (koloběžka).

Starší žactvo:
Kromě Tomáše Chocholatého byli dalšími oceněnými v kategorii staršího žactva Martin Kočandrle (běh na lyžích), Filip Matějovič (triatlon), Barbara Píchalová (atletika), Nikol Soustružníková, Simona Spěšná (obě cyklistika) a Michaela Štěrbová (moderní pětiboj).

Dorost
V kategorii dorostu byli kromě Kateřiny Skypalové oceněni také Eliška Fajfrlíková (sportovní aerobik), Jakub Forejt (atletika), Ondřej Gemov (plavání), Jan Hašek (MTBO, LOB), Filip Jireš (zápas), Jan Louda (badminton) a Kristýna Štemberová (plavání).

Cena rektora Západočeské univerzity v Plzni
Ve spolupráci Západočeské univerzity a Nadace sportující mládeže byla za skloubení sportovních a studijních výsledků udělena také Cena rektora Západočeské univerzity v Plzni. Její držitelkou se stala Eliška Fajfrlíková, studentka Sportovního gymnázia Plzeň.


Trenéři
Poděkování za dlouholetou a obětavou práci s mládeží se dostalo trenérovi házené Františku Egermaierovi. Ocenění pro plzeňskou Trenérku roku mládeže za loňský rok převzala Lucie Plašilová (atletika).


Akce TOP Junior Sport Plzeň
Nejlepší akcí z programu TOP Junior Sport Plzeň, do kterého jsou zařazeny špičkové mezinárodní soutěže pro mládež, byl premiérově vyhlášen Memoriál Stanislava Štrunce, jehož pořadatelem je Viktoria Plzeň.


V kategoriích družstev byly oceněny následující kolektivy:

Žactvo:

  • TJ Plzeň – Litice, starší žáci (pozemní hokej)
  • 31. ZŠ Plzeň, starší žákyně (házená)
  • Pětibojařské sportovní centrum v Plzni, mladší žáci (moderní pětiboj)
  • KVS Plzeň, starší žáci (vodní pólo)
  • LK ARCUS Plzeň, starší žactvo (lukostřelba)


Dorost:

  • TJ Lokomotiva Plzeň, posádka Tereza a Jakub Dobrých (jachting)
  • 1. LK Plzeň 1935, družstvo juniorů (lukostřelba)
  • HC Plzeň 1929, družstvo juniorů (lední hokej)
  • HC Plzeň 1929, družstvo staršího dorostu (lední hokej)


Podrobné informace a profily všech nominovaných sportovců jsou k vidění na internetových stránkách www.sportovecplzne.cz.

Fotogalerie:

      

Foto: Nadace sportující mládeže