Soutěžní přehlídka připomněla herce Čtvrtlíka

obrazek
19. března 2015 13:07, aktualizováno 12:07, Bc. Eva Mertlová

Oblastní kolo soutěžní přehlídky recitátorů středních škol a učilišť Memoriál Rosti Čtvrtlíka se uskutečnilo v pondělí 16. března v plzeňském Divadle Dialog. V soutěži, jíž záštitu poskytl hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, se utkalo 15 studentů ve dvou kategoriích, nechyběli ani zástupci Gymnázia Luďka Pika, Plzeň a Gymnázia Blovice.

V porotě zasedli herečka Andrea Černá z Divadla J. K. Tyla v Plzni, herec Divadla pod Palmovkou René Přibil, Marcela Durasová, moderátorka a redaktorka televize Plzeňská 1, Lenka Holubcová, realizátorka celorepublikového kola a Sylva Fischerová, filoložka, básnířka a prozaička.

V kategorii jednotlivců se o I. místo podělili Jiří Vízner a Eliška Floriánová z Gymnázia Žatec, na II. místě se umístila Simona Svrčinová z téhož gymnázia, III. místo nebylo uděleno. V kategorii dvojic I. místo získali Eliška Floriánová a Jiří Vízner z Gymnázia Žatec, II. místo obsadila Dagmar Kotorová z Gymnázia Blovice a III. místo Lucie Kepková a Jakub Vlach z Gymnázia Luďka Pika Plzeň. 

"Děkuji organizátorům a soutěžícím za nádherný zážitek. Myslím, že si to užili soutěžící, porota i posluchači. Studenti předvedli skvělé výkony, vítězům gratuluji a přeji hodně úspěchů v národním kole v Děčíne a těším se na příští ročník," uvedl radní Plzeňského kraje pro kulturu Jaroslav Šobr.

Recitátoři umístění na prvních dvou místech postupují do celorepublikového finále, které se koná 14. dubna 2015 na Zámku Děčín. Pořadatelem soutěžní přehlídky je Čtvrtlístek z. s., Gymnázium Děčín. Letos proběhl už 4. ročník memoriálu herce, který v paměti diváků utkvěl například jako dabér Chandlera v populárním seriálu Přátelé. 

Fotogalerie