Soutěž Technika má zlaté dno zná vítěze

obrazek
20. října 2016 08:32, aktualizováno 07:32, Bc. Eva Mertlová

Soutěž pro žáky středních a základních škol v Plzeňském kraji Technika má zlaté dno prošla v letošním roce změnou. Namísto stávajících soutěžních plakátů letos technicky zaměření studenti sestavovali pomocí stavebnice Merkur a Boffin mechanickou sestavu jednoduchého pracovního stroje na elektrický pohon s elektronickou regulací. Vítězné výrobky vyšly z dílen tachovského týmu a týmu plzeňské VOŠ a SPŠE Plzeň. Ceny vítězům předávali za Plzeňský kraj náměstek hejtmana Jiří Struček a náměstkyně Zdeňka Lišková.

Soutěžních týmů bylo v letošním roce přihlášeno celkem 16 z celého Plzeňského kraje, rozděleny byly do dvou kategorií, a to kategorie středních škol a gymnázií a kategorie tříletých učebních oborů.  Každá střední škola mohla do soutěže vyslat pouze jeden tým. Tým tvořili dva žáci střední školy a dva žáci partnerské základní školy, podmínkou byla jedna dívka ze základní školy.

Soutěž vyhlásil Plzeňský kraj v rámci projektu na podporu technického vzdělávání. Vítězové jednotlivě dostali od Plzeňského kraje poukázky na nákup elektroniky v hodnotě 3 000 korun (1. místo), 2 000 korun (2. místo) a 1 000 korun (3. místo) a stejně jako ostatní pak také dárkové tašky s upomínkovými předměty kraje.

"Technické obory pociťují velice silně nedostatek kvalifikovaných odborníků, proto se Plzeňský kraj dlouhodobě věnuje podpoře techniky u žáků a studentů. A právě soutěž Technika má zlaté dno je jednou z vyhlašovaných soutěží na podporu technického vzdělávání, která je pořádána pravidelně, letos čtvrtým rokem," uvedl náměstek hejtmana Jiří Struček.

Fotogalerie

         

Vítězné týmy:

tříleté učňovské obory:

1. Střední průmyslová škola, Tachov, Světce

2. SOU elektrotechnické, Plzeň

3. Střední škola, Bor

 

střední školy a gymnázia:

1. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická, Plzeň

2. SPŠ dopravní, Plzeň

3. SPŠS a SOŠ prof. Švejcara, Plzeň

 

Zúčastněné týmy škol z Plzeňského kraje