Soutěž "NE"tradiční karafiát byla inspirována bílou zimou

obrazek
04. února 2016 14:13, aktualizováno 13:13, Bc. Eva Mertlová

V lednu tohoto roku pořádala Odborná škola Výroby a služeb, Plzeň již 8. ročník soutěže "Ne"tradiční karafiát, který byl tematicky zaměřen na bílou zimu.  Soutěžící z Prahy, Chroustovic, Horšovského Týna, Toužimi, Nového Města nad Metují a domácí Plzně, měli za úkol zhotovit "Vypichovaný věnec", závoj pro "Zimní královnu". Třetí úkol byl po celou dobu pro soutěžící překvapením, byla jím vazba jednoduché vázané květiny. Každý zúčastněný si ze soutěže odnesl drobný upomínkový předmět a pamětní list. Nesnadného úkolu se zhostila porota. Ta byla sestavena z odborníků, kteří vybrali v každé kategorii tři nejlepší výrobky.

V první soutěžní disciplíně se na 3. místě umístila žákyně z Odborného učiliště a Praktické školy Chroustovice - Karolína Adámková. Druhé místo obsadila žákyně Adéla Petková ze Střední odborné školy stavební a zahradnické v Praze a místo první si převzala žákyně pořádající školy - Kristýna Ježková. Ta se mimo jiné v druhé disciplíně, kde se zhotovoval závoj pro Zimní královnu, umístila na 3. místě. Pro 2. místo si přišla žákyně z Odborného učiliště a Praktické školy Chroustovice, Karolína Adámková a cenu za 1. místo si převzala žákyně Eliška Zyková z téže školy. V poslední disciplíně obsadila 3. místo Markéta Egyudová z Odborné školy výroby a služeb Plzeň, 2. místo Eliška Zyková z Odborného učiliště a Praktické školy Chroustovice a cenu za 1. místo si odvezla žákyně ze stejné školy - Monika Stehnová.

Všichni ocenění převzali ceny od člena rady Plzeňského kraje pro oblast kultury, památkové péče a neziskových organizací Jaroslava Šobra a vedoucího oddělení organizace školství Krajského úřadu Plzeňského kraje Jaroslava Sokola. "Všichni jste projevili fantazii, kreativitu a neobyčejnou zručnost. Přeji vám hodně úspěchů nejen v soutěžích, ale hlavně ve vaší profesi a budoucím zaměstnání. Ať vám vaše práce přináší radost a také zaslouženou odměnu," ocenil výkony soutěžících radní Jaroslav Šobr. Všichni soutěžící obdrželi zároveň od nakladatelství NAVA nádherné dárky - knihy.

Fotogalerie