Soutěž kadeřnic a kosmetiček Zlaté zrcadlo má za sebou třetí ročník

obrazek
10. března 2016 11:42, aktualizováno 10:42, Bc. Eva Mertlová

Městské kulturní středisko v Domažlicích se stalo ve středu 9. března 2016 střediskem krásy a kreativity, uskutečnil se zde 3. ročník mezinárodní soutěže Zlaté zrcadlo. V kreativním klání se na téma "příroda" utkaly kadeřnice z ČR i Slovenska, na téma "lesní víla" se soutěžilo v oboru kosmetiček. K vidění byly velice kreativní účesy jako Vodopád, Květ růže, Strom nebo Měsíc. Mezi lesními žínkami byl modelem dokonce jeden mladík, který představoval vílu Blatoušku. Slavnostního předání cen vítězům se účastnila ale také členem poroty byla náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje Zdeňka Lišková.

"V současné době, kdy tyto obory studuje méně žáků, je velice důležité podporovat jejich kreativitu, nechat je sbírat zkušenosti a ukázat svůj um právě na takovýchto soutěžích," uvedla náměstkyně hejtmana Zdeňka Lišková.

Kadeřnicko-kosmetickou soutěž Zlaté zrcadlo pořádá již třetím rokem Střední odborné učiliště Domažlice pro žáky zmíněných oborů nejen z celé České republiky. Letos i v loňském roce se účastnily také dívky z Bratislavy, které získaly výborné hodnocení poroty.

Fotogalerie