Slavnostní vyřazení absolventů Gymnázia Luďka Pika

obrazek
08. června 2016 09:23, aktualizováno 08:23, Bc. Eva Mertlová

Slavnostní vyřazení absolventů šestiletého dvojjazyčného česko - španělského studijního programu Gymnázia Luďka Pika je tradiční akcí školy, kterou zřizuje Plzeňský kraj. Letos se slavnostního aktu zúčastnilo celkem 19 absolventů tohoto specializovaného oboru. Vysvědčení absolventům předával J. E. velvyslanec španělského království Pedro Calvo-Sotelo  Ibañez-Martin, který se slavnostního vyřazování zúčastňuje každoročně. Spolu s ním mezi hosty byli také atašé pro školství a vzdělávání Pilar Barrero Garcia a velvyslanec Chile. Plzeňský kraj zastupoval radní Jaroslav Šobr.

Po úvodním slovu hostů i ředitele gymnázia Aleše Janouška si jednotliví absolventi převzali vysvědčení, které korunovalo jejich šestileté studium ve dvou jazycích a otevírá jim tak brány do světa španělsky mluvících zemí. Atmosféru slavnostního aktu skvěle doladil školní pěvecký sbor, který završil sváteční odpoledne studentskou hymnou. Skvělý hudební talent představili také dva studenti gymnázia, kteří zahráli duet pro housle a klavír.

"Jako pedagog i zástupce Plzeňského kraje jsem vždy velmi hrdý, když se setkám s úspěšnými studenty. A to, že tito absolventi dnes převzali vysvědčení za studium dvojjazyčného programu, je vizitkou a dokladem kvalitního vzdělání," uvedl radní Jaroslav Šobr.

Fotogalerie