Slavnostní předání výučních listů zaměstnancům společnosti SYSTHERM

obrazek
24. září 2019 16:02, aktualizováno 15:02, Mgr. René Zeithaml

Na Středním odborném učilišti elektrotechnickém Plzeň se 23. září 2019 uskutečnilo slavnostní předání výučních listů zaměstnancům společnosti SYSTHERM. Za Plzeňský kraj se akce zúčastnila náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová, radní Radka Trylčová a zastupitel Jaroslav Šobr.

Zahájení projektu výuky oboru Elektrikář v únoru 2019 se zúčastnilo 21 zaměstnanců SYSTHERM z výrobního závodu v Plzni (což je ca 35 % technických pracovníků – od ředitelů, stavbyvedoucích, mistrů, projektantů, programátorů, po topenáře). Všech 21 zaměstnanců úspěšně absolvovalo všechny závěrečné zkoušky – písemnou, praktickou i ústní.

 Společnost SYSTHERM zajišťuje vzdělávání svých zaměstnanců v programu "Univerzita SYSTHERM". Jedním z projektů, který dnes vyžaduje denní praxe našeho oboru, je odbornost v profesi Elektro. Za tímto účelem bylo zajištění mimořádného, ojedinělého a unikátního procesu výuky oboru 26-51-H/01 Elektrikář.

Praktická část a dílčích 5 postupových zkoušek byly pod vedením pedagogických pracovníků učiliště. Skládaly se z těchto dílčích odborných témat: montér elektrických sítí, montér elektrických instalací, montér slaboproudých zařízení, montér elektrických rozvaděčů a montér hromosvodů.

V současné době kdy je nedostatek pracovníků v technických oborech a kdy současná praxe vyžaduje odborníky s kvalifikací v několika oborech, otevírá tento úspěšný projekt cestu spolupráce mezi firmou a vzdělávacím zařízením. Rovněž je tento projekt výhodný pro vzdělávací zařízení i po ekonomické stránce. SYSTHERM uhradil za kompletní servis tohoto vzdělávání učilišti částku blížící se milionu korun.

Fotogalerie: