Slavnostní otevření tribuny se zastřešením v Rakové

obrazek
21. června 2019 12:11, aktualizováno 11:11, Mgr. René Zeithaml

V Rakové slavnostně otevřeli 20. června 2019 tribunu se zastřešením. Slavnostního otevření se zúčastnil i hejtman Josef Bernard. Plzeňský kraj na stavbu finančně přispěl.

Sportovní areál v Rakové byl dlouholetým snem několika generací  a v  současné době se stavba tohoto celku chýlí ke konci. O stavbě areálu se začalo hovořit již v roce 2006. I přes nesouhlas některých občanů se zastupitelstvo rozhodlo, že se nebude stavět pouze fotbalové hřiště, ale velký sportovně - rekreační areál určený nejen pro fotbal, ale i pro jiné aktivity pro všechny věkové kategorie," uvedl na slavnostním otevření starosta Rakové  František Bůcha.

Konstrukci zastřešení tvoří 9 betonových patek zapuštěných až do hloubky 2,5 m, 9 dřevěných lepených vazníků a plastová membrána, která tvoří střešní krytinu. Betonové patky byly k vůli statice propojené se základy budovy, zastřešení tvoří plastová membrána. Sezení diváků a venkovní schodiště je osazeno kovovými konstrukcemi. Celková cena této stavby je 3,2 milionu korun, Plzeňský kraj se podílel částkou 1,2 milionu korun.

Fotogalerie: