Slavnostní otevření Akademického centra ZČU v Plzni

obrazek
06. května 2014 12:51, aktualizováno 11:51, Mgr. Jana Filípková


Za přítomnosti hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse a jeho náměstka pro oblasti školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Jiřího Stručka bylo v pondělí 5. května slavnostně otevřeno nové Akademické centrum Západočeské univerzity v Plzni na křižovatce Riegrovy a Sedláčkovy ulice v Plzni.

„Kvalitní vzdělání je základním předpokladem pro rozvoj každé společnosti a uvědomuji si nenahraditelný význam existence univerzity v kraji. Věřím, že nově otevřené centrum zase o něco více přiblíží Západočeskou univerzitu nejenom plzeňské veřejnosti,“ prohlásil Václav Šlajs.

Slavnostní přestřižení pásky

Akademické centrum tvoří tři části. Veřejnosti, studentům a zaměstnancům univerzity kromě samotného informačního a propagačního centra je k dispozici také literární kavárna a Galerie Ladislava Sutnara. Zde se po slavnostním otevření Akademického centra uskutečnila vernisáž výstavy „Connections 2014,“ která v rámci Slavností svobody 2014 představila práce studentů a pedagogů partnerské Miami University z USA.

Slavnostní přípitek za účasti (zleva) primátora města Plzně Martina Baxy
a hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse