Setkání starostů obcí na Horažďovicku s náměstkem hejtmana Ivo Grünerem

obrazek
22. února 2017 17:15, aktualizováno 16:15, Mgr. René Zeithaml

Rozvoj a udržitelnost života na Horažďovicku bylo v úterý 21. února 2017 tématem setkání starostů obcí s náměstkem hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grünerem v Horažďovicích. Jednání se zúčastnilo 15 starostů.

Obsahem jednání byly opravy a údržba silnic v majetku Plzeňského kraje a podpora oprav místních komunikací, kde je stav některých úseků až havarijní, zachování a rozšiřování veřejné dopravní obslužnosti vlaků i autobusů a to včetně propojení na Jihočeský kraj, podpora bydlení pro mladé rodiny, výstavba domu pro seniory v Horažďovicích, podpora výstavby technické infrastruktury, zachovávání služeb a úřadů (lékař, pošty, obchody, místní služby, finanční úřad) a podpora zaměstnavatelských subjektů – vznik nových pracovních možností, udržení stávajících zaměstnavatelů a rozvoj menších i větších podniků.

Je velký rozdíl žít v Plzni a jejím nejbližším okolí a žít na venkově. Ve městě je život snazší, je zde více pracovních příležitostí s vyššími výdělky, dostupnost služeb a škol, výběr volnočasového vyžití, dopravní zajištění, atd.," uvedl Ivo Grüner. Vyjádřil názor, že je nutné zachovat stávající sídelní obecní struktury a to především tam, kde místní lidé pracují pro svoji obec a mají spjatost se svými vesnicemi. Mezi prioritami Plzeňského kraje je pomoc s výstavbou a následně provozem Domova seniorů v Horažďovicích, což bude představovat stamiliónové výdaje. Ivo Grüner vyzval přítomné starostky a starosty k aktivnímu hledání možností financování za pomoci dotačních programů Plzeňského kraje.

Fotogalerie: