Setkání politického řídícího výboru Dunaj-Vltava ve Waldkirchenu

obrazek
30. září 2011 13:29, aktualizováno 06. prosince 2012 08:22,

Dne 26. 9. 2011 se konalo zasedání Politického řídícího výboru Evropského regionu Dunaj - Vltava v německém Waldkirchenu. Na toto jednání se sjeli političtí zástupci všech regionů, které jsou zapojeny do tohoto projektu.

"Sjezd představitelů členských krajů z euroregionu Dunaj-Vltava v budově radnice města Waldkirchen – cesta pro zřízení regionu je tak otevřena. Zemský rada a hostitel setkání Ludwig Lankl po skončení konference řekl, že Joint venture projekty mají nyní zelenou."

"V následujících měsících se bude výbor věnovat ekonomickým a politickým institucím v oblasti regionu a přinese též výsledky analýzy potenciálu. Ta má být základem pro intenzivní trilaterální spolupráci partnerů, kteří si jsou vědomi svých silných stránek v oblasti ekonomického rozvoje, výzkumu, vědy, technologií a inovací, cestovního ruchu, vzdělávání, sociální a zdravotní péče, na trhu práce, mobility pracovní síly a regionálního plánování."

Zdroj: PoznatSousedy.cz

Zasedání PŘV ERDM - Waldkirchen

Predstavilete - ERDM
Ředitel Euroregia Kaspar Sammer, starosta Josef Höppler, Waldkirchen, Martin Hysky, Vysočina, Franz Löffler, zemský rada za Horní Falc, Frantisek Stangl, Jižní Čechy, starosta Josef Federhofer, Hauzenberg, Petr Osvald, Plzeň, zemský rada Ludwig Lankl, Freyung-Grafenau, Předseda vlády Heinz Grunwald, Dolní Bavorsko, Předsedkyně vlády Brigitta Brunner, Horní Falc, poslanec Johann Hofbauer, Dolní Rakousy a zemský rada Viktor Sigl, Horní Rakousy. (Foto: Höcherl)