Setkání pěstounských rodin

obrazek
16. května 2017 12:44, aktualizováno 11:48, Hana Maroušková

V sobotu dne 13. května 2017 pořádal odbor sociálních věcí další ze setkání pěstounských rodin. Tentokrát se jednalo o akci v podstatě vzdělávací, děti a jejich pěstouni navštívili Národní technické muzeum v Praze. To bylo založeno již v roce 1908. Za dobu delší než sto let zde byly vybudovány rozsáhlé sbírky dokumentující vývoj mnoha technických oborů, přírodních a exaktních věd a průmyslu na území dnešní České republiky. Národní technické muzeum není jen institucí výstavní. Kromě stálých expozic a příležitostných výstav plní v oblasti dějin věd a techniky úkoly badatelské, popularizační a zábavné.

Celého dne se účastnil náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz, který opětovně připomněl společenský přínos a význam pěstounství. A protože nás všechny zaujala nová expozice muzea s mottem „Technika slouží medicíně“, ptal se dětí, zda si všimly i exponátu, který pochází z našeho kraje. Je jím léčebná tlaková komora, která sloužila k léčbě kyslíkem v přetlaku v plzeňské fakultní nemocnici. Za zmínku jistě stojí, že se o tento typ léčby zásadním dílem zasloužila současná senátorka a bývalá hejtmanka Plzeňského kraje doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

Sobotní den se vydařil a přispěl k ocenění lidí, kteří neváhají přijmout do své rodiny děti, které nemají možnost vyrůstat se svými vlastními rodiči.   

Fotogalerie: