Setkání informatiků se uskutečnilo na krajském úřadě

obrazek
06. listopadu 2015 11:51, aktualizováno 10:51, Bc. Eva Mertlová

Setkání informatiků z celé ČR se ve čtvrtek 5. listopadu 2015 uskutečnilo na Krajském úřadě Plzeňského kraje. Na programu byla aktuální témata problematiky IT, která debatovali zástupci ministerstva vnitra ČR, Správy základních registrů a České pošty (Odštěpný závod ICT služby). Za Plzeňský kraj se setkání zúčastnili hejtman Václav Šlajs a jeho náměstek Ivo Grüner.

Hejtman Václav Šlajs zahájil Setkání informatiků na krajském úřadě.

Zástupci uvedených institucí se zabývali především tématy Registr smluv, kybernetická bezpečnost, zákon o kybernetické bezpečnosti, procesní modelování či úplné elektronické podání. Po skončení setkání na krajském úřadě pokračovalo setkání informatiků například prohlídkou Loosových interiérů a debatními kulatými stoly.

"Před několika lety byla informatika ještě pro nás velkou neznámou, ale našli jsme společnou cestu a nyní už můžeme říci, že její využití je pro nás velice aktuální, důležité a to například v oblasti bezpečnosti dopravy na železnicích. Informatika je velice přátelská oblast, ne každý to ale umí ocenit," uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner při zahájení setkání.